Op weg naar sprankelend leiderschap

Opleiding voor directie

Inspireer dankzij sprankelend leiderschap

Als (adjunct)directeur krijg je elke dag met heel wat uitdagingen te maken, zowel van leerlingen en hun ouders als van leerkrachten. Je hebt een verbindende, communicatieve rol en moet tegelijk empathisch maar daadkrachtig de leiding nemen. 

  • Wil je een blije schoolomgeving creëren waarin elk kind en elke leerkracht zich ten volle kan ontplooien?
  • Wil je vanuit zelfvertrouwen, intuïtie en innerlijke wijsheid je rol als (adjunct)directeur opnemen?
  • Wil je anders naar ‘ongewenst’ gedrag leren kijken, zodat het een richtingaanwijzer voor verandering wordt?
  • Wil je ontdekken hoe belangrijk een duidelijke plaats voor iedereen in je team is en hoe je dit kunt ondersteunen?
  • Wil je inzicht krijgen in systemische principes die je kunnen versterken in je rol?

Deze vernieuwende opleiding biedt jou inzichten en antwoorden op de vele uitdagingen waarmee je als (adjunct)directeur in een basisschool te maken krijgt. Je krijgt meer inzicht in (lastige) schoolsituaties, leert hoe je je eigen plaats inneemt in het lerarenteam en ontdekt de motor voor positieve verandering in je werk en leven.

Bij De Sprankelwijze School maken we het verschil door opleiding te geven in kleine groepen, zodat ervaringsuitwisseling en praktijkgerichte oefeningen de hele dag centraal kunnen staan. Zo haal je het meest uit de tijd die je investeert in de opleiding.

Hoe verloopt deze opleiding?

We werken onder meer met onderwijsopstellingen en andere diepgaande ervaringsgerichte werkvormen. Zo kom je tot een sterk innerlijk leiderschap, leer je grenzen aangeven en geef je leiding aan je team vanuit doeltreffende systemische principes. De opleiding is vooral gericht op voelen, beleven en ervaren. Met veel aandacht voor de verwerving van inzicht en doorzicht in het systeem. De opleidingsdagen zijn gespreid waardoor je de ruimte krijgt om de aangeleerde werkvormen en inzichten toe te passen in de praktijk en je ervaringen te delen in de groep. Tussen de opleidingsdagen krijg je opdrachten mee, waarmee je aan de slag gaat in je school.

Wat bereik je met deze opleiding?

Na deze opleiding heb je alle tools in handen om een aangename, evenwichtige schoolomgeving te creëren waarin leerlingen en leerkrachten zich thuis voelen, omdat ze er zichzelf kunnen zijn en er optimaal kunnen leren en zich ontplooien. Je zult meer vertrouwen hebben in je eigen intuïtie, kennis en ervaring. Daardoor neem je de leiding op vanuit je innerlijke kracht, ga je anders om met conflictsituaties en sta je nog sterker in je functie. Je vervult je rol met passie en plezier én vergroot de verbondenheid en betrokkenheid tussen directie, lerarenteam, ouders en leerlingen. Je staat steviger in je schoenen, met respect voor ieders plaats in het geheel.

Praktische informatie

Je volgt een opleiding van 2 dagen, telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Koffie, thee, versnaperingen en lunch zijn voorzien. Er is ook één terugkomnamiddag. 

Ben je (adjunct)directeur en wil je sterker en zelfbewuster leiding geven en een aangename schoolomgeving creëren?

sterren-kleinWees de verandering
die je in de wereld wilt zien.
Mahatma Ghandhi

Voor je collega’s die ook willen sprankelen bieden we