Onze aanpak

School. Ouder. Kind. Die driehoek vormt de basis van al onze opleidingen, workshops en begeleidingen. En middenin die driehoek sta jij.

Sta je als leerkracht voor de klas?

Begeleid je als zorgleerkracht leerlingen met uitdagingen?

Of stuur je als (adjunct)directeur een hele school aan?

Je rol is hoe dan ook uniek. Net zoals de rol van elk individu binnen het schoolteam en elke leerling in de school. 

In een optimale situatie kan iedereen zichzelf zijn, voldoening ervaren en sprankelen. Het is daarmee dat we jou binnen De Sprankelwijze School willen helpen.

Via praktijkgerichte opleidingen, workshops en begeleidingen laten we iedereen binnen het schoolteam – zowel als individu als in verbinding met anderen – zijn innerlijke kracht aanboren. Want zo kan iedereen samen een omgeving creëren waarin rust, balans en verbinding de sleutelwoorden zijn.

We helpen jou om sprankelend te zijn als school en als individu binnen deze dimensies:

 • Sprankelend leiden als (adjunct)directeur
  Je stuurt vanuit een sterke visie zowel leerkrachten als leerlingen aan en zorgt ervoor dat ze zich optimaal kunnen ontplooien, rekening houdend met de complexe uitdagingen die jouw rol met zich meebrengt.
 • Sprankelend begeleiden als zorgleerkracht
  Je wil vanuit een grote verbondenheid en openheid de zorgende schakel zijn tussen leerlingen, leerkrachten, directie en ouders, rekening houdend met je eigen plaats in het geheel.
 • Sprankelend leren als leerkracht
  Je streeft vanuit betrokkenheid en een positieve mindset naar een klas die in balans is en waarin iedereen – ook jij – zichzelf kan zijn, rekening houdend met je eigen persoonlijkheid en dynamiek.
 • Sprankelend samenwerken als schoolteam
  Je werkt met het hele schoolteam vanuit een sterke onderlinge collegialiteit en drive aan een evenwichtig schoolsysteem, rekening houdend met de rol en eigenheid van elk individu.
sterren-kleinAls we alles deden
waartoe we in staat zijn,
zouden we verbaasd zijn
over onszelf.

Wil je meer weten over onze aanpak of heb je vragen over ons aanbod?

We kunnen je ook nog op een andere manier laten sprankelen

De sprankelboom - foto moeder en kind

Maak ook kennis met De Sprankelboom

De Sprankelboom is een opleidingscentrum en groepspraktijk voor kinderen en hun ouders. Als coaches en therapeuten helpen we hen om te bloeien en sprankelen in hun leven. Samen gaan we voor veerkracht, draagkracht, levenskracht en daadkracht. De kennis en ervaring die we opdoen bij De Sprankelboom is bovendien van een grote meerwaarde voor onze aanpak bij De Sprankelwijze School, doordat we de behoeften, problemen en dromen van de verschillende doelgroepen heel goed aanvoelen.