Van Struikelpad naar Sprankelpad

Individuele begeleiding

Creëer je eigen pad met respect voor jezelf en de ander

Als (adjunct)directeur, zorgcoördinator of leerkracht vervul je een specifieke rol in het schoolsysteem. Het is belangrijk dat je binnen die rol jezelf kunt zijn én dat je je rol ten volle kunt vervullen. Maar misschien heb je vandaag het gevoel dat je op een struikelpad bent terechtgekomen …

  • Ben je onzeker over jouw professionele rol of in de relatie met je collega’s, directie, leerlingen of hun ouders?
  • Ervaar je veel negatieve stress of ga je in de richting van een burn-out en wil je dat voorkomen? 
  • Voel je vaak frustratie, boosheid of verdriet in bepaalde schoolsituaties en zit je daardoor niet goed in je vel?
  • Twijfel je of je wel op het juiste professionele pad zit?
  • Wil je meer inzicht krijgen in je situatie, zodat je de juiste stappen kunt zetten naar blijvende verandering en voldoening in je job?

Via een individueel, kortlopend traject met een creatieve, praktische en oplossingsgerichte aanpak helpen we jou om je sprankelpad te vinden en bewandelen. Je kunt alle tips en adviezen meteen gebruiken in je dagelijkse leven, zowel privé als professioneel.

Hoe verloopt individuele begeleiding?

Afhankelijk van jouw vragen en behoeften bekijken we samen welke coachingmethode het meest geschikt is. Dat kan gaan van spiegelwerk of oplossingsgerichte therapie tot wandelcoaching, (familie)opstellingen of systemische en contextuele coaching. Ook combinaties zijn mogelijk.

We bespreken daarnaast hoeveel sessies er nodig zijn. We hebben bij De Sprankelwijze School ook een aantal coachingtrajecten waarbij we rond een vast aantal sessies werken, maar meer sessies inplannen is altijd mogelijk.

  • Module Systemische Blauwdruk: 2 tot 3 sessies van 1,5 tot 2 uur
  • Module opstelling (school)thema: 1 sessie van 1 tot 1,5 uur

Tussen de sessies krijg je opdrachten mee en kun je contact houden met je coach voor vragen.

Wat bereik je met deze individuele begeleiding?

Elke vorm van individuele begeleiding is anders, omdat we vertrekken vanuit jouw specifieke situatie en doelstellingen. We brengen je vragen en twijfels in kaart en ontdekken samen waar je naartoe wil. Bij De Sprankelwijze School gaan we in elke begeleiding op maat voor een leven waarin je ten volle jezelf kunt zijn en kunt sprankelen, zowel in je werk op school als in je persoonlijke leven.

Praktische informatie

We plannen graag een kennismakingsgesprek met jou om je situatie en verwachtingen te leren kennen. Tijdens dit gesprek bekijken we samen de mogelijkheden en het aantal sessies.

Wil je de stap zetten van struikelpad naar sprankelpad?
Kies dan voor individuele begeleiding bij De Sprankelwijze School.

sterren-klein
Als je op zoek bent naar
die ene persoon die
jouw leven zal veranderen…
kijk dan in de spiegel.

Voor je collega’s die ook willen sprankelen bieden we