Missie en visie

Onze missie

Sprankelend zijn, als school en als individu. Daar wil De Sprankelwijze School met jou naartoe werken. Met praktijkgerichte opleidingen en individuele begeleidingen richten we ons op leerkrachten, zorgleerkrachten, directie en schoolteams. Elk hebben zij hun eigen uitdagingen en rol in het geheel. Elk hebben zij hun eigen plaats in het schoolsysteem.

Bij De Sprankelwijze School vertrekken we vanuit een holistische blik. In de driehoek kind-school-ouder sta jij in het midden en probeer je de best mogelijke versie van jezelf te zijn. Maar daarbij mag je je eigenheid natuurlijk niet uit het oog verliezen. Om voldoening te ervaren en echt te kunnen sprankelen, is het belangrijk om ook aan je eigen veerkracht, draagkracht, levenskracht en daadkracht te werken. Daar helpen we jou als ervaren coaches, trainers en therapeuten mee. Want we helpen zowel scholen als individuen om sprankelend te leiden, begeleiden, leren en samenwerken.

Wil je meer weten over onze werkwijze?

Onze visie

De verwachtingen die aan (zorg)leerkrachten, directies en schoolteams gesteld worden, nemen almaar toe. Een hoge planlast, wijzigende leerplannen, leerlingen met elk hun eigen uitdagingen, ouders met almaar hogere verwachtingen … het is vandaag de realiteit. Onze maatschappij verandert in een snel tempo, de schoolomgeving verandert mee.

Als een van de radertjes in een schoolteam heb je het beste voor met je leerlingen, met de school, met je collega’s. Maar om ook het beste van jezelf te kunnen (blijven) geven, is boven alles verbinding nodig. Verbinding tussen alle partijen die betrokken zijn in het schoolsysteem: van leerlingen en hun ouders tot leerkrachten en directie. Als iedereen een duidelijke plaats heeft, is er rust en vertrouwen. Dan is het prettig werken én leren op school.

Een sprankelende school met sprankelende leerkrachten en leerlingen. Dat is het doel waar we samen met jou voor gaan in onze opleidingen, workshops en individuele begeleidingen. Ben jij klaar om te sprankelen?

sterren-kleinHet gaat er niet om of je
binnen de lijntjes kleurt.
Het gaat erom dat je je
eigen tekening maakt.
De sprankelboom - foto moeder en kind

Maak ook kennis met De Sprankelboom

De Sprankelboom is een opleidingscentrum en groepspraktijk voor kinderen en hun ouders. Als coaches en therapeuten helpen we hen om te bloeien en sprankelen in hun leven. Samen gaan we voor veerkracht, draagkracht, levenskracht en daadkracht. De kennis en ervaring die we opdoen bij De Sprankelboom is bovendien van een grote meerwaarde voor onze aanpak bij De Sprankelwijze School, doordat we de behoeften, problemen en dromen van de verschillende doelgroepen heel goed aanvoelen.

Ontdek meer over De Sprankelwijze School