Van sprankelende begeleiding naar sprankelende samenwerking

Opleiding voor zorgcoördinatoren, zorgleerkrachten en leerlingbegeleiders

Help kinderen groeien vanuit verbinding

Als zorgcoördinator, zorgleerkracht of leerlingbegeleider ben jij de lijm die verschillende partijen goed laat samenwerken. Je verbindt leerkrachten, directie, leerlingen en ouders. Een rol die veel voldoening geeft, maar tegelijk heel wat uitdagingen biedt. Niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk.

  • Wil je in je job bewust de juiste keuzes kunnen maken op het juiste moment, zowel voor leerkrachten als leerlingen en ouders?
  • Wil je sterk staan in je functie en zo je eigen waardevolle plaats innemen in het schoolsysteem?
  • Wil je weten hoe je het best omgaat met ‘ongewenst’ gedrag en wil je dit leren interpreten als een signaal voor verandering?
  • Wil je leren loslaten wat je niet kunt veranderen en met veel vertrouwen je rol uitvoeren, maar ook afbakenen?
  • Wil je positieve verandering creëren vanuit je functie, niet alleen voor anderen maar ook voor jezelf, zodat je voldoening en plezier haalt uit je werk?

Deze praktijkgerichte opleiding biedt zorgcoördinatoren, zorgleerkrachten en leerlingbegeleiders inzichten in de vele uitdagingen waarmee ze in hun school te maken krijgen. Je ontdekt en ontplooit je leidinggevende capaciteiten en innerlijke sterktes, om zo steviger en met meer voldoening in je functie te staan.

Bij De Sprankelwijze School maken we het verschil door opleiding te geven in kleine groepen, zodat ervaringsuitwisseling en praktijkgerichte oefeningen de hele dag centraal kunnen staan. Zo haal je het meest uit de tijd die je investeert in de opleiding.

Hoe verloopt deze opleiding?

We gaan aan de slag met systemische oefeningen en andere diepgaande en ervaringsgerichte werkvormen, zoals oplossingsgericht werken, spiegelwerk en creatieve werkvormen. De opleiding is vooral gericht op voelen, beleven en ervaren. We hebben veel aandacht voor kennis- en ervaringsuitwisseling en nieuwe inzichten verwerven. De opleidingsdagen zijn gespreid waardoor je de ruimte krijgt om de aangeleerde werkvormen en inzichten toe te passen in de praktijk en je ervaringen te delen in de groep. Tussen de opleidingsdagen krijg je opdrachten mee, waarmee je aan de slag gaat in je klas en op school.

Wat bereik je met deze opleiding?

Na deze opleiding is je kijk op leerlingen anders, omdat je de boodschap achter hun gedrag begrijpt. Je vult je rol als zorgcoördinator, zorgleerkracht of leerlingbegeleider bewuster en met meer vertrouwen in, omdat je intuïtie en innerlijk leiderschap sterker zijn. Je neemt je eigen plaats in het lerarenteam in en krijgt meer inzicht in bepaalde schoolsituaties en conflicten. We horen bovendien van heel wat mensen die deze opleiding volgden dat ze met meer passie en plezier werken dan voorheen en dat ze een positieve verandering opmerken in hun werk en privéleven.

Praktische informatie

Je volgt een opleiding van 2 dagen, telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Koffie, thee, versnaperingen en lunch zijn voorzien. Er is ook één terugkomnamiddag. Zodra je een verslag van je opdracht inlevert, ontvang je een certificaat.

Wat deelnemers vertellen

“Ik heb echt genoten van de opleiding. ik heb mezelf beter leren kennen en weet nu hoe belangrijk de ‘juiste plek’ kan zijn.”

“Ik vond het fijn om de oefeningen zelf te doen en te ervaren. Ik heb veel inzichten gekregen en geleerd hoe je ‘anders’ naar ouders en kinderen kunt kijken.”

“Ik heb een nieuwe kijk op het leven gekregen!”

“Ik merk dat ik steviger in mijn schoenen sta naar de ouders toe. Met de oudere kinderen op onze school heb ik ook een beter contact. ik heb het gevoel dat ze me echt respecteren.”

Ben je zorgleerkracht en wil je sterker en zelfbewuster in je functie staan?

sterren-kleinHet gaat er niet om of je de beste bent.
Het gaat erom of je beter bent dan gisteren.
Wayne W. Dyer

Voor je collega’s die ook willen sprankelen bieden we