Van Stress Kids naar Happy Kids

Opleiding voor (zorg)leerkrachten

Ga voor minder stress en meer leerplezier en welzijn

Heel wat kinderen en jongeren kampen vandaag met stress. Je hebt het vast al gemerkt in je klas of school. En die stress heeft allerlei mogelijke gevolgen. Van angsten of een gebrek aan zelfvertrouwen tot lichamelijke klachten en leerproblemen.

  • Wil je leerlingen met stress kunnen helpen om rust te vinden?
  • Wil je verder dan het gedrag van leerlingen kunnen kijken, zodat je hen kunt helpen om de oorzaken van hun stress te ontdekken?
  • Wil je het zelfbeeld en zelfvertrouwen van leerlingen kunnen opkrikken?
  • Wil je dat leerlingen graag naar school komen en plezier halen uit het leren?
  • Wil je het welzijn van leerlingen vergroten, zodat ze met een tevreden gevoel naar huis gaan na een dag op school?

In deze praktijkgerichte opleiding voor (zorg)leerkrachten en leerlingbegeleiders uit de lagere en secundaire school en het buitengewoon onderwijs reiken we jou handvaten, hulpmiddelen en werkvormen aan om leerlingen te helpen met hun stressniveau.

Bij De Sprankelwijze School maken we het verschil door opleiding te geven in kleine groepen, zodat ervaringsuitwisseling en praktijkgerichte oefeningen de hele dag centraal kunnen staan. Zo haal je het meest uit de tijd die je investeert in de opleiding.

Hoe verloopt deze opleiding?

De opleiding is ervaringsgericht en interactief opgebouwd. We gebruiken verschillende werkvormen en wisselen voortdurend kennis en ervaring uit. Door zelf via oefeningen aan de slag te gaan, ervaar je de kracht en diepgang van de werkvormen. Ze zijn na de opleiding bovendien meteen toepasbaar in de praktijk van je school en klas.

De oefeningen en werkvormen die je aanleert, zijn eenvoudig en speels. Want daardoor laten kinderen veel meer van zichzelf zien dan ze zouden doen in een gewoon gesprek. Met de oefeningen kun je leerlingen met stress individueel begeleiden. Een aantal oefeningen zijn ook geschikt om klassikaal te doen.

Wat bereik je met deze opleiding?

Dankzij deze opleiding beschik je over concrete tools om inzicht te krijgen in de mogelijke oorzaken van stress bij leerlingen. Je leert bovendien werkvormen aan waarmee je leerlingen kunt helpen om hun stress te verminderen en actief oplossingen te bedenken waardoor ze meer zelfredzaam worden. In de opleiding bieden we ook mogelijkheden aan om deuren te openen bij kinderen die anders gesloten blijven. Dit doen we via creatieve oefeningen, oplossingsgericht werken en andere methodieken.

Praktische informatie

Je volgt een opleiding van 3 dagen, telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Koffie, thee, versnaperingen en lunch zijn voorzien. Je ontvangt een attest van deelname.

Ervaringen van deelnemers

“De opleiding ‘Van Stress Kids naar Happy Kids’ gaf me de concrete handvaten om samen met een kind in zijn of haar hoofdje te kijken en rust te bieden in de chaos. Ik verlegde mijn grenzen op het vlak van gesprekken voeren en relaxaties met kinderen. De opvolging en bereikbaarheid van Piroska Delouw was hierin een meerwaarde. Ik werd uitgedaagd om de daad bij het woord te voegen, maar mijn eigenheid mocht ik hierbij niet uit het oog verliezen. De vele leuke materialen waarmee we werkten in de sessies waren kant-en-klaar en tegelijk boden ze me vernieuwende ideeën om mee aan de slag te gaan in mijn GON-begeleidingen.”

“Ik heb geleerd dat creatieve oefeningen (tekeningen) veel meer doen bij een kind dan ik dacht. Het brengt iets teweeg zonder dat je het merkt. Ik heb het zelf mogen ervaren.”

“Ik heb veel bruikbaar materiaal voor in de klas meegekregen.”

“Ik ben verbaasd over de kracht en impact van creatieve en visuele oefeningen en wat ze naar boven brengen.”

“Ik vond het fijn dat we alle oefeningen konden doen en ervaren. Ik heb veel over mezelf geleerd. Ik heb nu veel meer vertrouwen gekregen om aan de slag te gaan met de nieuwe werkvormen in mijn praktijk.”

Wil je kinderen en jongeren helpen om hun stress te verminderen en zo meer leerplezier te laten ervaren?

sterren-kleinZoek mooie avonturen
volg je dromen en geniet
kus de maan en wees verwonderd
over wat je in de sterren ziet

Coachingpraktijk en opleidingscentrum

Zoek mooie avonturen
volg je dromen en geniet
kus de maan en wees verwonderd
over wat je in de sterren ziet

Voor je collega’s die ook willen sprankelen bieden we